24.10.2009

Veturikakku

Voihan nenä! Mun arkipäivät on menny lähinnä sitä kaavaa, että nukahdan illalla sohvalle ja herään siitä keskellä yötä pistäen merkille, että kaikki valot on päällä ja teeveessä menee joku megahuono chattikeskustelu. Pohjanoteeraus oli ehkä torstaina, kun nukahdin jo joskus seiskan jälkeen... Ei hyvä. Täytynee keskustella itseni kanssa ja pohtia, olisko syytä nousta sohvalta, silloin kun alkaa unettamaan. Hm, pohdinnan arvoinen asia.

Voisin vielä pari sanaa jakaa kanssanne mun maraton-kokemuksesta. Starttasin siis lähtöviivalle sunnuntaina 11.10 klo 11 tarkoituksena hilpasta koko 42,195 kilometriä. Vaan toisinpa kävi. Mun kohdalla matka jäi kesken reilun 30 kilsan kohdalla, kun elimistö ei kerta kaikkiaan ollu enää messissä. Jo kilometri aiemmin olisin halunnut pysähtyä ja mennä maate viereiselle nurmikolle, niin puhki olin ja niin jumissa mun vasen reisi siinä vaiheessa oli. Myös mun syke oli jotain järkyttävää tolle matkalle, lyhyemmällä matkalla 185 on ihan normaalia, mut tossa olis ollu vielä 12 kilsaa jäljellä... Oon yrittäny analysoida asiaa ja tullu siihen tulokseen, et ns. omaehtoinen keskeytys oli varmasti järkevää, koska veikkaan, et myöhemmin mun reisi olis saattanu krampata ihan kunnolla. Ja voi olla, et oisin ton korkeen sykkeen takia liikkunu hetken päästä jossain hämärän rajamailla ja joku ois voinu vetästä mut reitiltä pois. En halunnu maratonista mitään sellasta kokemusta, että siinä ei mun elimistölle oo mitään järjen hiventä, varsinkaan kun tavoiteaika ei oo mikään 2.30. No joo, ehkä nää kuulostaa monista ihan turhilta selittelyiltä, mut ite uskon keskeytyksen olleen ainoa vaihtoehto ja alan olla asian kanssa sujut. Olin nimittäin vasta toinen keskeytys ever. Luulen siis tietäväni, millon oikeesti tuntuu pahalta.

No mutta, tarkoitus ei ollut pelkästään syntyjä syviä kertoa, vaan kertoa tarkemmin yhden kakun sisällöstä.

En oo mitenkään tyytyväinen kakun ulkonäköön, en laisinkaan. Jotenkin se on kiirehtimällä hutastu. Mut ohessa kuitenkin ohjeet täytteisiin, joita käytin:
Appelsiini-toffeetäyte:
3 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl toffeekastiketta
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua

Olen muokannut ohjetta kahdesta Unelmakakut-kirjan ohjeesta.

Sitruunatäyte:
2,5 dl Flora vispiä
1 prk Sunnuntai sitruunatuorejuustoa
½ sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 liivatelehteä

Tämän ohjeen bongasin puolestani täältä. Nyt lähden syömään äitin tekemää ruokaa! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!