19.6.2013

Appelsiini-suklaamoussekakku

Tätä kakkua tein itse asiassa kolme kertaa kolmen viikon sisään: ensin työpaikalle, kun halusin juhlistaa vakkarisopimusta, sitten työkaverin synttäreille ja lopuksi toisen työkaverin pojan synttäreille. Ohjeen löysin Valion sivuilta, mutta muokkasin sitä pikkaisen. Kuva on työkaverin synttäreiltä.

Pohja:
n. 250 g Domino-keksejä tms.
50 g voisulaa

Täyte:
(appelsiinimarmeladia)
200 g taloussuklaata (muukin suklaa käy)
5 dl vispikermaa (itse käytin Flora Vispiä)
1 prk appelsiinituorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Reunaan n. 75 g suklaata

Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi, anna jäähtyä hetken ja lisää keksimurskaan. Painele kevyesti keksi-voiseos vuoan pohjalle lusikan avulla ja anna pohjan jäähtyä hetki.

Sulata taloussuklaata esim. mikrossa. Anna sulaneen suklaan jäähtyä n. 5–10 minuuttia. Sillä välin vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Sekoita suklaa kermaseoksen joukkoon.

Halutessasi voit laittaa appelsiinimarmeladia keksipohjan ja täytteen väliin. Lisää tämän jälkeen mousse, laita jääkaappiin ja anna jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään. Voit koristella kakun esimerkiksi suklaareunuksella. Lisäksi voit käyttää koristelussa ananaskirsikoita, mansikoita tai mitä mieleen juolahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!