31.5.2014

Gluteeniton suklaa-mansikkatorttu

Halusin synttärikutsuille leipoa gluteenitonta ja aika helppo ratkaisu on tehdä perinteisen kakkupohjan sijaan keksipohja. Yksi vieraista sanoi, että oli ehkä parasta kakkua, mitä on koskaan syönyt. (: Kehittelin tämän ohjeen kahdesta reseptistä, jotka löytyvät kirjasta Pirkan paras leivontakirja.

Pohja:
250 g gluteenittomia keksejä
50 g voisulaa

Täyte:
2 ½ dl Flora Vanillaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sokeria
100 g maitosuklaata
4 liivatelehteä
½ dl mansikkamehua
½ l mansikoita

Reunalle n. ½ l mansikoita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa (reunalle tulevat) mansikat pitkittäin 2-3 osaan. Vuoraa irtopohjavuoan reunat viipaloiduilla mansikoilla asettamalla mansikat vieri viereen, leikkuupinta vuoan reunaa vasten. Jätä muutama tortun koristeeksi. Nosta hetkeksi kylmään.

Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla. Sekoita vaahdon joukkoon rahka ja sokerit. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe. Kaada täytteestä noin neljännes vuokaan keksipohjan päälle. Halkaise mansikat ja levitä vuokaan. Kaada päälle loppu täyte.

Hyydytä torttua jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli. Koristele pinta vielä muutamalla mansikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!