Sitruunajäätelö on mun lempparijäätelöä, joten päätin kokeilla, miten sen valmistus onnistuisi. Siihen ohjeen antoi Suklaapossu. Jätski oli ihan hyvää, mutta mun makuun liian kermaista sitruunajäätelöksi - onko se toisaalta ylläri, kun ohjeessa on puoli litraa kermaa :D. Seuraavalla kerralla täytyykin kokeilla sitruunasorbetin tekemistä.
Sitruunajäätelö:
2,5 dl vispikermaa
2,5 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei valmiiksi keitettyä)
n. 4 rkl sitruunan mehua
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
Vatkaa kermat vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, sitruunan kuori ja mehu ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin.
Kaada jäätelömassa n. 20 x 20 cm vuokaan. Laita pakkaseen noin 2 tunniksi, kunnes jäätelö on jähmettynyt ja viilentynyt. Nauti tuoreeltaan.
Tunnisteet
Appelsiini
(4)
Auf Deutsch
(44)
Erityisruokavalio
(18)
Fotos
(58)
Hopeatoffee
(2)
Jäätelö
(4)
Keittiöremontti
(2)
Keksipohjakakku
(24)
Kinuski
(18)
Kuvia
(58)
Käsityöt
(3)
Lime
(7)
Mango
(2)
Mansikka
(10)
Marsipaanikuorrutekakku
(2)
Muita leipomuksia
(59)
Mustaherukka
(2)
Mustikka
(4)
Muut kakut
(9)
Ohjeita
(84)
Raparperi
(2)
Reissussa
(29)
Sitruuna
(7)
Sokerikreemi
(1)
Sokerikuorrutekakku
(26)
Suklaa
(19)
Suklaamousse
(8)
Suolaiset leivonnaiset
(3)
Tarinoita
(40)
Täytekakku
(94)
Uimahalliturnee
(3)
Vadelma
(28)
Valkosuklaa
(9)
Valumakakku
(5)
Voikreemi
(11)
15.10.2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!