31.1.2018

Kinuski-popcornjäätelökakku

Fabulous evening! Kun kerrankin sai itse päättää, minkälaisen kakun sitä tekisi, päädyin jäätelökakkuun, jonka välissä ja päällä on poppareita sekä kinuskia. Ehkä niitä poppareita olisi voinut olla enemmänkin tuomaan suolaisuutta, sillä kakku oli melkoisen makeaa. Helpon reseptin löysin täältä.

Kinuski-popcornjäätelö:
5 dl vispikermaa
1 tlk kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
7 dl poppareita

Leikkaa 16 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele puolet kinuskista kerman joukkoon varovasti nuolijalla. Lisää 1/4 kinuskista käännellen vain hieman, jotta kinuski jää raidoiksi. Jätä 1/4 kinuskia jääkaappiin koristelua varten.

Kaada puolet seoksesta vuokaan ja ripottele kakun keskelle noin 2 dl popcornia. Kaada loput jäätelöstä vuokaan ja pakasta kakkua vähintään neljä tuntia.

Irrota jäätelökakku vuoasta ja siirrä lastan avulla tarjoilulautaselle. Valuta kinuskia kakun reunille ja sekoita kinuskia poppareiden joukkoon. Asettele popcornit kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!