12.4.2020

Sitruunaposset

Pääsiäisen kunniaksi halusin tehdä jälkiruoaksi jotain raikasta ja helppoa. Tutkailin ideoita pitkään ja päädyin sitruunaherkkuun! Se oli just sopiva makeannälkään, ja kun päälle ripotteli pääsiäissuklaata, maku oli oikein herkullinen. Yhdistelin paria netistä löytämääni ohjetta ja niissä sanottiin annoksia olevan neljä. Itse kuitenkin sain näistä vain kaksi annosta... Ehkä kaipaan isompia annoksia. :D

Hyvää pääsiäistä!


Sitruunaposset (2 annosta):
2 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljatahnaa
0,5 dl sitruunamehua
n. 1 tl sitruunan kuorta raastettuna

Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon vaniljatahnaa. Kuumenna seos poreilevaksi ja anna sen kiehua muutaman minuutin ajan.

Ota kattila liedeltä ja sekoita n. 1 rkl kermaseosta sitruunamehun joukkoon. Sitruunamehu juoksettuu kerman vaikutuksesta. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana kermaseokseen samalla koko ajan sekoittaen.

Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori seokseen ja sekoita kertaalleen. Jaa seos kahteen jälkiruokamaljaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tunnin ajan tai yön yli kelmulla peitettynä. Koristele mieleiseksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!