125 g sulatettua margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl kauramaitoa
Kuorrutus:
75 g sulatettua margariinia
4 dl tomusokeria
½ dl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
+ 2 l vaniljakaurajäätelöä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa iso uunivuoka (noin 25 x 35 cm) leivinpaperilla.
Sulata rasva ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt rasva. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista noin 15 minuuttia. Nosta pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Anna myös vuoan jäähtyä.
Leikkaa jäätelö noin kymmeneen osaan. Täytä vuoka paloilla. Tasoita pinta. Nosta jäähtynyt kakkulevy jäätelökerroksen päälle. Laita pakastimeen noin 30 minuutiksi.
Tee kuorrutus. Kuumenna kahvi ja sulata joukkoon rasva. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes kuorrute paksuuntuu.
Ota vuoka pakastimesta ja levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Siirrä vielä noin 15 minuutiksi pakastimeen, jotta kuorrute jähmettyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!