Ystäviä tuli kyläilemään ja halusin leipoa tarjolle jotain muuta kuin perinteisiä joulutorttuja – ei sillä, että niissä olisi mitään vikaa! Välillä sitä toivoo myös pääsevänsä helpolla ja löysinkin sopivan ohjeen Valion sivuilta.
Jouluiset pavlovat (12 kpl)3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1,5 tl maissitärkkelystä
0,5 prk (á 200 g) kinuskikreemiä > minä jätin tämän pois
2 rasiaa (á 200 g ) piparkakkutuorejuustoa
1 prk (2 dl) vispikermaa
+ laitoin koristeeksi piparkakkutaikinaa
Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon sitruunamehu ja maissitärkkelys.
Lusikoi marenkivaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota 12 pientä pyöreää ruusuketta leivinpaperoidulle uunipellille. Tee ruusukkeisiin keskelle lusikalla painauma.
Kypsennä marengit uunissa 120 asteessa 1 h. Anna jäähtyä hyvin.
(Lusikoi kinuskikreemiä marenkien päälle.)
Vaahdota tuorejuusto ja kerma kuohkeaksi. Siirrä pursotinpussiin ja pursota marenkien päälle.
Viimeistele esimerkiksi piparkakkutaikinapaloilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!