Ystäväni heitti haasteen, että tehdään yhdessä joku kerta sacherkakku. Hänellä on keliakia, joten kakun täytyi olla gluteeniton. Tuumasta toimeen! Yhdistimme lopulta kahden nettisivun ohjeet yhdeksi.
Gluteeniton sacherkakku:
150 g voita
170 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl tomusokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
(0,5 tl ksantaamia)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
aprikoosimarmeladia (tai -sosetta)
Kuorrutus:
170 g tummaa suklaata
2 tl margariinia
1 dl kuohukermaa
Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Laita uuni lämpiämään 160 - 175 asteeseen.
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa loput tomusokerista.
Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varovasti nostellen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana.
Kaada taikina voideltuun, (glut.) korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa n. 60 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Anna jäähtyä kunnolla!!
Leikkaa pohja kolmeksi levyksi ja täytä välit aprikoosimarmeladilla. (Kostutimme kakkupohjia ensin mehulla) Sivele marmeladia myös kakun pinnalle. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Lisää margariini ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
Meillä oli kiire päästä maistamaan kakkua, joten pinta ei ehtinyt juurikaan kovettua. (: Näissä kuvissa se ei ole siis ihan perinteisen sacherkakun oloinen, mutta seuraavana päivänä kakku oli vieläkin mehevämpää!
Nyt haluan toivottaa teille kaikille hauskaa ja iloista pääsiäistä! Frohe Ostern!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!