27.10.2010

Donitseja

Kukkuluuruu!

Syksyillat ovat pimentyneet ja ilma on kylmentynyt. Ja mikä ehkä kauheinta: jouluun ei ole enää edes kahta kuukautta! Täytyis oikeesti jo pikku hiljaa tietää, mitä lahjoja sitä tänä vuonna meinaa värkätä. Mulla on ollut jo perinteenä tehdä kavereille lahjat itse, en edes muista enää, mistä lähtien perinne on lähtöisin. En millään tahtoisi tapaa katkaista, mutta pian ideat alkavat olla lopussa. Ehkäpä mun pitää aloittaa kierros alusta! (:

Tein jo aika kauan sitten Wii-peli-iltaan donitseja, koska olin tooosi pitkään halunnu kokeilla niitä. Ohje oli seuraava:

2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia

Ja tällasia niistä sitten tuli:


Kuorrutuksen teossa saa käyttää luovuuttaan, jos sitä vaan löytyy. Itse kaivoin kaapista kaikkia mahdollisia nonparelleja, strösseleitä ynnä muita. Olin muka niin "fiksu", että ajattelin valmiiden suklaa- ja kinuskiKASTIKKEIDEN (siis semmosissa tuubeissa olevien) olevan erinomaisia tähän tarkoitukseen, mutta nehän eivät siis jähmety tuohon päälle laisinkaan. Hehheh, olinpa tyhmä. Mutta tulipahan taas vaihteeksi kokeiltua sellaista, joka ei toimi ollenkaan. Tuskinpa toistamiseen kokeilen. Viisas oppii virheistään, tai jtn.

2 kommenttia:

  1. Nami nami yami nää oli niiiiin hyviä :) Suunnittelen uutta iltaa mahdollisesti 11.12. Jos Pape on vapaalla niin tervetuloa! En ole kyllä lyönyt vielä lukkoon mitään, mutta katotaan... kutsua tulee sitten naamakirjaan varmaan :)
    t. P

    VastaaPoista
  2. Voisitko tehdä meille noita donitseja? Kyllä ne meille kelpaisi, vaikka kuorrutukset olisikin pielessä :-) Suorastaan herkullisilta näyttivät! -Sisko

    VastaaPoista

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!