23.3.2014

Vadelmamutakakku

Aina kun joku tulee kylään, on kiva kokeilla tarjottavaksi jotain uutta. Mutakakkua en ollut aiemmin tehnyt, joten päätin sitten värkkäillä sellaisen vadelmaisella versiolla. Ohje löytyi Pirkka-lehdestä. Ainakin meikäläisen uunille tuo 30 minuuttia oli liian pitkä aika eikä kakku jäänyt mutaiseksi.

 
Vadelmamutakakku
200 g tummaa suklaata
100 g margariinia tai voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g pakastevadelmia
 
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat vehnäjauholla.
 
Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
 
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan.
 
Kaada puolet taikinasta vuokaan. Murskaa jäiset vadelmat murusiksi. Ripottele vadelmamurut taikinan pinnalle ja kaada loput taikinasta vadelmien päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi.
 
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa vadelmamutakakku jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!