1.10.2014

Makeat tuulihatut

Sainpahan taas to do -listaa pikkaisen lyhyemmäksi, kun tekaisin tuulihattuja. Halusin niistä pieniä suupaloja mansikoiden ja kermavaahdon kera. Jälleen kerran Kinuskikissa auttoi hyvällä reseptillään.


Tuulihatut
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen kerralla jauhot. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina. Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe. Jatka vatkaamista jonkin aikaa.

Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille. Vaihtoehtoisesti käytä pursotuspussia ja tähtityllaa. Tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa. Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.

Anna tuulihattujen jäähtyä. Avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni. Tuulihatut on helpointa täyttää pursottamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!