18.1.2015

1-vuotiaan synttärikakku

Einen wunderschönen Abend! Alan huomata, että mulla on aika paljon kakkuja esittelemättä... Täällä en ole YHTÄÄN täytekakkua leiponut ja tuskin leivonkaan, kun omat leivontavälineet on Suomessa jossakin häkkivaraston uumenissa. Ja tuo tämänhetkinen uuni on ihan katastrofi. No enivei, kummitytön 1-vuotissynttäreille oli toivomuksena hyvin yksinkertainen kakku. Välillä vähemmän on enemmän.


Päällinen oli vadelmanmakuista sokerikuorrutetta, tai no "vadelmaesanssinmakuista" ja täytteenä oli Kinuskikissan sivuilta löydetty kinuski-vadelmatäyte. Kinuskivaahto on muuten ihan järkyttävän hyvää! Kun palaan Suomeen, täytyykin ehdottomasti tehdä ihan vaan sitä. :D Ja siis siksi vasta kotona, kun en mä mitään fariinisokereita löydä...

Kinuski-vadelmatäyte:

Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria

Muut täyteainekset:
2 ½ dl Flora Vispiä
½ dl vaniljakreemijauhetta
400 g tuoreita vadelmia (tai jos jäisiä, niin mieluummin suomalaisia)

Tee kinuskikastike useita tunteja etukäteen tai jo edellisenä päivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä kastike vaahtoutuu. Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa ja siirrä sitten jääkaappiin.

Vatkaa kastike vaahdoksi. Vaahdota kevytvispi. Yhdistä kinuskivaahdon kanssa. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.

Levitä täytettä kostutetun kakkupohjan päälle ja upota joukkoon tuoreita tai jäisiä vadelmia.

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä todella hyvää. Yleensä en kakkujen jämiä syö juhlien jälkeen kuin velvollisuudesta, mutta tämän söi mielellään viimeiseen lusikalliseen

    VastaaPoista
  2. Se kinuskivaahto oli ihan sairaaan hyvää ja vadelmat sopi siihen aikas hyvin! Voisinkin muuten ottaa yhdeksi haasteeksi jonkin sortin sokerittoman kakun tekemisen. (:

    VastaaPoista

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!