25.6.2019

Turkinpippurijäätelö

Käykö teille silleen, että jätski ehtii sulaa ennen kuin saatte sen syötyä? Ei mullekaan yleensä. Nyt kuitenkin kävi niin! Pakkasesta otettu ihana turkkarijäätelö oli sen verran jäistä tarjottavaksi, että laitoin sen kuumaan veteen ja sinnehän se unohtui pikkaisen liian pitkäksi aikaa. Makuunhan se ei vaikuttanut mitenkään, mutta kuva voisi olla aavistuksen edustavampi. :D Ohjeen löysin täältä.



Turkinpippurijäätelö:
1 pss turkinpippureita murskattuna (itse käytin valmista turkinpippuri crushia)
3 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1 dl tomusokeria
3 rkl vaniljasokeria
1 prk kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia

Murskaa turkinpippurit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa.

Sekoita tomusokeri keltuaisiin ja vatkaa seos vaahdoksi.

Vaahdota kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri kerman joukkoon ja lisää glukoosisiirappi.

Sekoita valkuaisvaahto kermavaahtoon rauhallisesti sekoittaen. Älä vispaa! Lisää vaahtoon keltuaisvaahto jälleen rauhallisesti sekoittaen. Lisää lopuksi turkinpippurimurska ja kaada jäätelöseos esim. leipävuokaan ja pakasta noin 12 tuntia

Tarjoile turkinpippureiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!