27.9.2020

Raparperijäätelö

Erinomaista sunnuntaipäivää! Tänä viikonloppuna on nautittu poikkeuksellisen lämpimästä syyskuusta. Tosin en oo ihan satavarma, onko se noin niinkuin ilmastonmuutoksen kannalta loppujen lopuksi ihan hyvä juttu, mutta parempi kai kuitenkin kuin kaatosade. Päätin tehdä raparperijäätelöä, kun pakastinta piti saada vähän tyhjennettyä. Ohje löytyi Annan sivuilta ja maistui mielestäni enemmän sitruunalta kuin raparperilta. Ohjetta pitäisi siis jatkossa vähän tuunata.

Raparperijäätelö:
300 g raparperia
1 sitruuna
1 dl sokeria
6 dl vispikermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

Paloittele raparperi. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu. Pane raparperipalat sokerin ja sitruunamehun kanssa kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes seos on hillomaista. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Lisää raastettu sitruunan kuori ja kondensoitu maito vähän kerrallaan. Kääntele seos tasaiseksi niin, että se pysyy kuohkeana. Kääntele raparperihiilloke seokseen.

Kaada jäätelömassa noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan tai rasiaan. Peitä astia ja anna jäätelön jäätyä yön yli pakkasessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!