Kardemummaleivät
250 g voita
1 dl tomusokeria
1 muna
1,5 tl kardemummaa
1 dl perunajauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
- Sekoita voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna ja kardemumma.
- Sekoita jauhot yhteen ja lisää ne vähitellen taikinaan. Pyöritä taikinasta kaksi tai kolme paksua rullaa ja anna niiden kovettua jääkaapissa puoli tuntia. Viipaloi rullat terävällä jauhotetulla veitsellä.
- Paista pikkuleipiä pellillä uunissa noin 220 asteessa, kunnes ne saavat aavistuksen verran väriä. Pikkuleivät kohoavat uunissa hieman.
- Annoksesta saa kaksi pellillistä.
Kardemummaa ei ehkä ollut tarpeeksi meikäläisen makuun, joten ens kerralla täytyy laittaa jokusen verran lisää.
Kohta puoliin selviää, kuka on Suomen presidentti 2012-2018!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!