Välillä on ihan kiva kokeilla uusia juttuja, joissa pitää ottaa huomioon erityisruokavalio. Tässä kaakussa ei saanut käyttää kananmunaa (mikä siis pitää sen kakun koossa) eikä muitakaan vegaanille sopimattomia aineksia. Alkuperäisen ohjeen löysin täältä, mutta korvasin gluteenittomat jauheet tavallisilla, koska kakusta ei tarvinnut tehdä keliaakikolle käypää. Ja laiskuus iski enkä jaksanut ostaa niitä erikoisjauhoja kaupasta.
Vegaaninen suklaakakku
5 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa (esim. Alpro Soya)
2 tl omenaviinietikkaa
4 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
1 rkl vaniljasokeria
4 dl jauhoja
1 1/2 dl tummaa, maidotonta kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Suklaakreemi
250 g kasvimargariinia (esim. Keiju)
2 1/2 dl kaakaojauhetta
2 pkt (à 500 g) tomusokeria
3/4 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria
Kostutukseen
n. 1/2 dl appelsiinimehua tai vaniljalla maustettua soijamaitoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!