10.2.2012

Suklaakakku vegaanille

Mun oli kai tarkotus tähän alkuun höpistä jotain mukavia, mutta pää on tällä hetkellä ihan tyhjänä. Ehkä sitten ens kerralla mulla on jotain järkevää sanottavaa.

Välillä on ihan kiva kokeilla uusia juttuja, joissa pitää ottaa huomioon erityisruokavalio. Tässä kaakussa ei saanut käyttää kananmunaa (mikä siis pitää sen kakun koossa) eikä muitakaan vegaanille sopimattomia aineksia. Alkuperäisen ohjeen löysin täältä, mutta korvasin gluteenittomat jauheet tavallisilla, koska kakusta ei tarvinnut tehdä keliaakikolle käypää. Ja laiskuus iski enkä jaksanut ostaa niitä erikoisjauhoja kaupasta.

Vegaaninen suklaakakku
5 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa (esim. Alpro Soya)
2 tl omenaviinietikkaa
4 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
1 rkl vaniljasokeria
4 dl jauhoja
1 1/2 dl tummaa, maidotonta kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Suklaakreemi
250 g kasvimargariinia (esim. Keiju)
2 1/2 dl kaakaojauhetta
2 pkt (à 500 g) tomusokeria
3/4 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria

Kostutukseen
n. 1/2 dl appelsiinimehua tai vaniljalla maustettua soijamaitoa



Kakkuhan on ulkomuodoltaan aika kamala, kun kreemi taisi kuitenkin jäädä liian paksuksi ja sitä oli aika paljon... Mutta kakku oli tosi hyvää! Kovin paljon ei voinut syödä, kun maku oli aika äitelän makee, mutta hyvää kuitenkin. Eikä kyllä huomannut koostumuksessa mitään eroa, joten vastaavaa kakkupohjaa voi käyttää myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!