15.7.2012

Munkkirinkilät

Moikka! Mulla on ollut aika lailla kaikenlaista tekemistä enkä ole millään kerinnyt tänne! Kolmeviikkoinen kesäloma on nyt lusittu ja huomenna alkavat jälleen työt. Eka kesälomaviikko meni yleisurheilun EM-kisoissa vapaaehtoisena, tokana viikkona ehti vähän hengähtääkin ja sitten vika viikko meni lähinnä matkustaessa siellä sun täällä. Niistä reissuista löydätte ehkä sitten myöhemmin täältä kuvia. Tiedättepä ainakin, että jotain on tulossa. (: Tästä lähtien mulla on pikkaisen enemmän aikaa ja lupaan, että tämä ei jää heinäkuun ainoaksi blogimerkinnäksi!

Munkit kuuluvat meikäläisen vappuun. Multa kyseltiin tätä ohjetta jo vapuksi, mutta eihän se ehtinyt... Nyt se on ainakin täällä jo ensi vappua ajatellen. Taikina ei pidä sisällään mitään ihmeellisiä taikatemppuja: se on perinteinen pullataikina. Mutta ehkä siksi niin hyvää!

Taikina:
1 dl maitojauhetta
½ l vettä (vaihtoehtoisesti voit käyttää ½ litraa maitoa)
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 ½ dl sokeria
200 g margariinia
900 g jauhoja

Mittaa lämmin vesi kulhoon ja lisää maitojauhe. Sekoita nesteeseen murennettu hiiva ja mausteet. Kaada taikinaan noin 2/3 jauhoista. Kun jauhot ovat sekoittuneet, lisää huoneenlämpöinen rasva. Tämän jälkeen lisää loput jauhot ja jatka vaivaamista kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet ja taikina irtoaa kulhon reunoista. Älä vaivaa taikinaa liikaa, sen valmistus kestää noin 3-5 minuuttia (yleiskoneella). Anna taikinan nousta noin 45 minuuttia.

Kaulitse taikina melko ohueksi ja tee muotilla rinkuloita. Itse olen käyttänyt about tämännäköistä muottia:

Vaihtoehtoisesti voit kikkailla esim. lasilla ja tehdä snapsilasilla pienemmän reiän. Paista munkit muutama kerrallaan upottaen ne rasvaan (itse olen käyttänyt kookosrasvaa), käännä paiston puolivälissä. Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Nosta kypsät munkit paperipussiin, jonne on kaadettu hienoa sokeria. Ravistele munkkeja pussissa; näin saat sokerin helpoiten munkkirinkilöiden ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!