4.9.2012

Russia 7.-10.7.2012

Kukkuu! Pahoittelut parin viikon blogihiljaisuudesta. En vaan valitettavasti kuulu niihin, jotka avaavat koneen joka ilta työ- tai yliopistopäivän jälkeen. Mutta, tänään on vuorossa Venäjän-matkan kuvasatoa! Kävin tutustumassa äidin äidin synnyinseudulle ja katsomassa, miltä entisen Suomen puolella Karjalassa nykyään näyttää. Ja voi härregud, kyllä oli maisemat suoraan kuin 1940-luvulla... Sanotaan, että matkailu avartaa, mutta uskallan väittää, että tämä kokemus oli tähän mennessä eniten pysäyttävin ja avartavin. Hey! Sorry, dass wieder ein bisschen gedauert hat. Diesmal zeige ich einige Fotos aus Russland. Ich fuhr nach Karelien, wo meine Großmutter geboren wurde und das früher also zu Finnland gehörte. Man sagt doch: "Wenn einer eine Reise tut, so kann er was erzählen". So, die Fotos werden ganz viel erzählen...
Makuuhuone Lahdenpohjassa oli aika kasaria. Das Schlafzimmer in Lahdenpohja war vielleicht nicht das neueste.


 Helkkarin vanha talo, mutta satelliittiantennit vimosen päälle. Echt ein altes Haus, aber doch hatten die Leute die modernsten Satellitenantennen.


 Veikko Vennamon taloa kunnostetaan - vihdoin. Dieses Gebäude wird doch renoviert.

 Laatokka. Der Ladogasee.

 Valamon luostari. Kloster Valamo


 

Äidin äidin synnyintalo sijaitsi tässä kohtaa Kumolaa. Da in Kumola lag das Geburtshaus meiner Großmutter. 


"PRODUKTI" Pikkasen rapistunut rakennus toimi myös 1930-luvulla kauppana. "PRODUKTI" Dieses gerostete Gebäude fungierte  auch schon in den 1930er Jahren als Geschäft.

"LUMIVAARA" 


Kumolan kylä. Dorf Kumola Viipurin linna. Schloss Wiborg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!