5.1.2013

Brownies

Mahtavaa uutta vuotta 2013! Mulla oli ainakin mukava uudenvuoden vastaanotto. Tinatkin tuli valettua, mutta ei siitä oikein ottanut selvää. Harmillista takapakkia tuli 2.1., kun venäytin keilatessa reiden lähentäjälihaksen, joka tuttavallisemmin tunnetaan nivusena. Sitä tarvitaan muun muassa noustessa tuolilta ylös, kiivetessä portaita, noustessa vanhanmalliseen junaan tai tehdessä vatsalihaksia. Eli about kaikessa. Harmillista.

Leipomissaralla tällä kertaa esittelyssä on brownies-resepti, jonka sain tuttavalta. En tiedä tarkkaan, mistä resepti on alun perin bongattu, mutta tässä saamani.

Brownies
340 g suklaata
300 g voita
6 kananmunaa
5 dl sokeria
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
(4dl rouhittuja saksanpähkinöitä) - Näitä emme kumpikaan käyttäneet


Paloittele suklaa ja rasva kattilaan, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Ota kattila pois lämmöltä ja jäähdytä seosta hieman. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kuivat aineet, suklaa-voi-seos (ja pähkinärouhe). Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (n. 30 cm x 23 cm) ja paista uunin keskiosassa 175 asteen lämmössä n. 30 min. Anna jäähtyä mieluiten vielä parin tunnin ajan (keskus voi olla vielä löysähköä heti uunista otettaessa) ja paloittele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!