21.1.2013

Gluteeniton suklaamoussekakku

Pitkästä aikaa sain tehtäväkseni kakun, jossa oli huomioitava gluteeniton ruokavalio. Ei ollut myöskään kamalasti aikaa, joten keksipohjakakku oli loistava vaihtoehto, kun ei tarvitse uuninkaan kanssa kikkailla. Ohjeen bongasin Kakkuateljee Pionilaaksolta.

Pohja:
n. 250 g gluteenittomia keksejä
50 g voisulaa

Täyte:
5 dl kermaa
1 prk tuorejuustoa
200 g suklaata
5 liivatelehteä
2 rkl kahvia
sokeria maun mukaan

Gluteenittomat keksit hajoavat helposti hienoksi muruksi, joten hyvä, että kakku pysyi kasassa. Keksit ovat myös koostumukseltaan jotenkin "jauhoisempia" ja kuivempia. Reunaan laitoin Pionilaakson tapaan suklaareunuksen, jonka tekemisessä oppia antoi jälleen Kinuskikissa. Kun suklaata oli kerran sulatettu, päätin dipata mansikoita loppuun suklaaseen. Mansikoita jäi sen verran yli, että pääsi itsekin maistamaan. Nami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!