22.9.2019

Uimahallivertailu 3/3

Uimahallivertailu on päässyt viimeiseen osaan! Päätin siis viime syksynä kiertää kaikki pääkaupunkiseudun hallit ja tehdä pientä tutkimusta, missä on vesijuoksullisesti paras halli. Tämä vertailu koostuu 21 hallista ja pääsääntöisesti olen käynyt halleissa arki-iltaisin työpäivän jälkeen ja viikonloppuisin. Kävin myös pari viikkoa sitten Keravan uimahallissa, joka avautui pitkän remontin jälkeen 26.8. Siellä ei kuitenkaan ollut yleisesti vesijuoksuvöitä tarjolla, joten jätin sen nyt huomiotta tässä vertailussa.

Tämä arviointi on täysin subjektiivista ja perustuu muutamaan havaintoon: vesijuoksukokemuksesta asteikolla 4-10 ja yleisestä hallin viihtyvyydestä asteikolla 1-5, lisäksi lisäpinnoja sai hiustenkuivaajasta (voi kuulostaa hölmöltä, mutta mulle tärkeä asia). Näin maksimipistemäärä on 17. Haluaisin aina vesijuosta matkaa eli juosta altaan päästä päähän, joten jos se toteutui, pinnoja ropisi enemmän kuin silloin, jos jouduin juoksemaan aikaa. Minulla ei ole omaa vyötä, joten olen aina lainannut hallin vöitä. Tässäpä tutkimukseni seitsemän parasta hallia!


Lauttasaaren uimahalli
testausajankohta huhtikuu 2019

Vesijuoksupisteet: 6



Lauttasaaren uimahallissa olisi ehkä pystynyt juoksemaan matkaa, mutta vesijuoksualtaassa lapsoset saivat leikkiä ja hyppiä. Näin ollen oli tyytyminen juoksemaan matkaa.

Viihtyisyyspisteet: 5
Hiustenkuivauspisteet: 2


Tämä uimahalli oli todella siisti! Lauttasaaren uimahalli sijaitsee Lauttasaaren yhteiskoulun tiloissa ja pesuhuone vaikutti siltä kuin sitä olisi vastikään remontoitu eikä pukuhuoneessakaan ollut mitään vikaa. Erityisen iloinen olin hyvästä ja toimivasta hiustenkuivaajasta. 

Kokonaispisteet: 13/17, sijoitus 7/21


Martinlaakson uimahalli
testausajankohta lokakuu 2018

Vesijuoksupisteet: 9


Täällä pystyy juoksemaan matkaa! Allas on leveä ja tarvittaessa ohittaminenkin on vaivatonta. Martinlaaksossa ei muutenkaan ole esimerkiksi Märskyn kaltaista ruuhkaa, joten viihtyvyys on senkin takia taattu.

Viihtyisyyspisteet: 3
Hiustenkuivauspisteet: 1

Halli ei ole mitenkään erityisen viihtyisä, mutta ei siinä mitään suurta vikaakaan ole. Pukuhuone on ehkä vähän nuhjuinen, mutta pääpiirteittäin ihan siisti. Sama pätee pesuhuoneeseen. Hiustenkuivaaja oli mallia pömpeli ja siksi luotin omaan kuivaajaan.

Kokonaispisteet: 13/17, sijoitus 6/21


Jakomäen uimahalli
testausajankohta kesäkuu 2019

Vesijuoksupisteet: 10

Oi että, täällä pääsi ihan rauhassa juoksentelemaan ja vieläpä matkaa. Ainakin testausajankohtana halli oli kovin hiljainen, voi tietty johtua siitä, että oli kuuma kesäpäivä. Mutta vaikka altaassa olisi ollut muita, olisi se ollut tarpeeksi leveä useammallekin vesijuoksijalle.

Viihtyisyyspisteet: 3
Hiustenkuivauspisteet: 1

Jakomäen uimahalli sijaitsee Jakomäen koulun yhteydessä, mutta oli kovin erilainen muihin koulujen uimahalleihin nähden. Pukuhuone oli niihin muihin nähden melko iso ja ihan ok, samoin pesuhuone. Hallissa oli hiustenkuivaajia, mutta en jotenkin tajunnut, miten niiden olisi pitänyt toimia.

Kokonaispisteet: 14/17, sijoitus 5/21


Leppävaaran uimahalli
testausajankohta helmikuu 2019

Vesijuoksupisteet: 9


Altaassa oli melko paljon ihmisiä, mutta siellä pääsi kohtuu hyvin uimaan matkaa. Ihan lopussa altaaseen tuli nelihenkinen poikaporukka, joka juoksi sitten rinnakkain eikä pojista meinannut päästä ohi. En jaksanut kuitenkaan ruveta mussuttamaan, kun omaa treeniä ei ollut enää paljon jäljellä.

Viihtyisyyspisteet: 4
Hiustenkuivauspisteet: 2

Halli oli kaikkinensa ihan siisti ja viihtyisä, jotain jäi kuitenkin uupumaan täydestä viidestä pinnasta. Hiustenkuivaaja oli hyvä ja tehokas.

Kokonaispisteet: 15/17, sijoitus 4/21


Tikkurilan uimahalli
testausajankohta tammikuu 2019

Vesijuoksupisteet: 9


Kyllä taas hemmotellaan vesijuoksijaa, kun pääsee juoksemaan matkaa 50 metrin altaassa! Allas oli myös melko leveä ohittamiseenkin. Kävin Tikkurilassa toisella kertaa juoksemassa silloin, kun hallissa oli menossa vesijumppa. Sillä kertaa vesijuoksu oli rajattu 25 metriin, mutta hyvin mahtui silloinkin juoksemaan. 

Viihtyisyyspisteet: 5
Hiustenkuivauspisteet: 1

Tikkurilan uimahalli oli puolisen vuotta remontissa ja enkä yhtään vedä kotiinpäin, kun koen hallin viihtyisänä. Sekä pukuhuone että pesutila olivat siistit ja asialliset. Hiustenkuivaajakin löytyi, mutta ei vaikuttanut kovin tehokkaalta.

Kokonaispisteet: 15/17, sijoitus 3/21


Hakunilan uimahalli
testausajankohta syyskuu 2018

Vesijuoksupisteet: 10


Olipa taas kiva päästä juoksemaan matkaa! Vaikka altaassa oli useita vesijuoksijoita, kaikilla oli tilaa juosta. Ja meikäläinenkin pääsi hyvin ohittelemaan.

Viihtyisyyspisteet: 4
Hiustenkuivauspisteet: 1

Halli on ihanan valoisa. Pukuhuone oli ihan siisti ja ok, myöskään pesuhuoneessa ei ollut valittamista. Periaatteessa pinnoja olisi voinut olla kolme, mutta olen ehkä vähän höveli tuosta valoisuudesta. Hiustenkuivaaja oli täälläkin pömpelimallinen, piste kuitenkin kuivaajan olemassaolosota.

Kokonaispisteet: 15/17, sijoitus 2/21


Vuosaaren uimahalli
testausajankohta helmikuu 2019

Vesijuoksupisteet: 9


Vuosaaressa pääsi myöskin juoksemaan matkaa ja allas oli melko leveä useammallekin juoksijalle. Kaikkinensa altaassa oli kiva juosta.

Viihtyisyyspisteet: 5
Hiustenkuivauspisteet: 2

Pukuhuoneet oli mielestäni todella siistit, samoin pesuhuoneet. En nähnyt mitään syytä olla antamatta täysiä pisteitä. Kun löytyi myös hyvä ja tehokas hiustenkuivaaja, vesijuoksureissu oli aika onnistunut.

Kokonaispisteet: 16/17, sijoitus 1/21

Tämän vesijuoksuturneen ykköseksi kipusi tällä kertaa siis Vuosaaren uimahalli! Se ei ehkä ollut vesijuoksullisesti ykkönen, mutta siinäkin se oli kärkikahinoissa ja peittosi monet viihtyisyydellään. Kaiken kaikkiaan hyvä halli. Kisa oli kuitenkin tiukka sijoista 1-4! Harmikseni en muistanut kaikista halleista ottaa kuvaa. Mutta täytyy käydä päivittämässä niitä, jos tässä enää ikinä jaksaa lähteä vesijuoksemaan. ;-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!