24.1.2010

Kinuskikakku

Yritän pikaisesti esitellä tänne yhden kakun, jonka tein jo tovi sitten, ennen kuin lähden laittamaan pyykit narulle kuivumaan. Joten pitemmittä puheitta:

Tää on sellanen kakku, jonka ulkonäköön oon ite henkilökohtasesti hyvin tyytyväinen, ja päivänsankari kakun makuun. Itselleni täyte oli vähän liian makeeta tavaraa, mutta pääasia, että sankari tykkäsi! (: Kinuskissalta on taas saatu täytteeseen idea, ja se oli nimenomaan saajan toive. Täytettä oli todella runsaasti, joten kakusta tuli 20 hengen sijaan about 30 hengen kakku... Hups. Ohessa ainesosat:

Manteli-nougat-täyte
3 liivatelehteä
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 1/4 dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (54 g/kpl)
1/4 dl vettä

Päällä on perinteinen kinuskikuorrute, jota keittelin ehkä just sen minuutin liian kauan! Veitsellä kakun leikkaamisesta kuitenkin selvittiin eikä tarvinnut käyttää sahaa tai jotain muuta järeämpää asetta. ;-D Päällisiksi tein muutamia liljoja, joiden tekoon tarvitsin hieman apua täältä. Kermavaahdon värjäsin tyttömäisen vaaleanpunaiseksi, ja oikeastaan vain tässä leikkauskuvassa sain vaaleanpunaisuuden näkyviin.


Nyt ne pyykit narulle ja koisaamaan. Iloista myöhäistä sunnuntai-illan jatkoa itse kullekin!

2 kommenttia:

  1. Olikos tää nyt se Marin kakku? Aikas hieno! Vitsi, mulla on jäänyt pari viime kertaa lukematta, pitää yrittää ottaa kiinni ja ryhtyä lukemaan:) Laura

    VastaaPoista
  2. Tää oli niin hyvä kakku!! Se puol kakkua mitä tästä juhlien jälkeen oli jäljellä, katosi nopeasti :D

    -Mari-

    VastaaPoista

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!