19.12.2014

Helppo suklaaherkku

Tämä on osoitus siitä, miten erilaista on leipoa jonkun toisen keittiössä. Eli ensimmäiset piipertelyt täällä Saksassa on suoritettu! Tosin sillä menestyksellä, että leipomuksen pinta sai normaalia tummempaa väritystä.


No mutta, sisältä se oli juurikin sellaista kuin piti, eli tooosi pehmyen suklaista.


Tällä kertaa ohje löytyi täältä.

Helppo suklaaherkku
½ dl juoksevaa rasvaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta (puolet "oikeaa", puolet esim. Nesquickiä)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele kippo, esimerkiksi iso kahvimuki, murokulho, pieni syvälautanen. Mieluiten kuitenkin astia, joka ei ole tasapohjainen.

Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja vehnäjauhot.

Vatkaa muna, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää rasva ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lorauta maitoa sekaan, jolloin taikinasta tulee hieman löysempi. Kaada taikina kippoon.

Paista herkkua keskitasolla n. 10-15min. Paistoaika riippuu siitä, millaisen suklaaherkun haluat. Lyhyemmällä paistoajalla kakusta tulee mutakakkumaista. Herkkua voi syödä sellaisenaan, jäätelön tai kermavaahdon kera!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!