3.12.2014

Koblenz, part I

Sorry deutsche Freunde, alles wird jetzt nun auf finnisch erzählt... Die Faulheit. Neljä viikkoa on siis hurahtanut täällä uudessa kotikaupungissa. Tai no, joinakin päivinä aika ei ole tuntunut hurahdukselta, kun ei ollut oikein minkäänlaista päivärytmiä, syömiset ihan onnettomia ja urheilukin mitä sattuu. Mutta, jos aloitetaan ihan alusta.


Lennähdin keskiviikkona 5.11. Tukholman kautta Frankfurtiin ja sieltä junalla Koblenziin. Junamatka Frankfurtista Koblenziin on vain noin 1,5 tuntia, joten tervetuloa käymään! Ensimmäiset päivät meni lähinnä pitkään nukkuessa, sen verran matkajärjestelyt olivat tainneet meikäläista väsyttää. Viikon lopulla näin myös muutamia kavereita, joten oli ihan kiva alku.


Joka vuosi 11.11. on Karnevalsbeginn, jolla juhlistetaan "viidettä vuodenaikaa". Varsinaiset karnevaalit on sitten aina laskiaisen tienoilla, joten niitäkin pääsen sitten helmikuussa viettämään. Suuret happeningit on Kölnissä, mutta jotain sentään oli Koblenzissakin. Katsotaan sit helmikuussa, minne tie vie. Kölnissä muuten pistäydyin kämppiksen kanssa toisena viikonloppuna, mutta sieltä ei tullut napattua yhtään kuvaa, kun oli ilta-aika ja pimeää.


Mun huone on ihanan vaaleenpunanen. ;-D Mulla on huoneessa vaan sänky, vaatekaappi, pari yöpöytää ja tokana viikonloppuna käytiin ostamassa kämppiksen kanssa Ikeasta myös yks hyllykkö ja peili. Oli taas taattua Ikea-laatua ja kokoamisessa sai taas käyttää aikansa, vaikka periaatteessa pitäisi olla helppo nakki. Niin, ja outoa Ikeassa oli myös se, että siellä ei käynyt luottokortti. Eivät kuulemma luota asiakkaisiin, jotka maksavat luotolla... Hm. Mulla on siis kaksi kämppistä, jotka molemmat on mua about kymmenen vuotta nuorempia. Toinen opiskelee ja toinen käy töissä. Me asutaan tossa keltasessa kerrostalossa.
 
 

 
Metternichin kaupunginosa sijaitsee Mosel-joen varrella ja tästä on noin neljä kilsaa keskustaan. Helpompi olis tietty asua lähempänä keskustaa, mutta näin kiireellisellä aikataululla (= kun en asunnon etsintää aloittanut hyvissä ajoin) sieltä ei kalustettua kimppakämppää löytynyt. Työnhaku oli jotensakin vaikeaa, mutta sain sitten yhden työtarjouksen ravintola-alan puolelta ja kävin kolme työvuoroa tekemässä. Työvuoroja ei kuitenkaan pystytä kovin paljon etukäteen sopimaan, joten sen suhteen tulojen saaminen on epävarmaa. Onneksi sain kuitenkin toisen työtarjouksen lelukaupasta, jossa olen nyt ollut viikon tehden 25-tuntista työviikkoa. Työmatka on vaan vähän haastava...


Muuten ei kai tänne ihmeitä kuulu. Joulumarkkinat on auennut ja enköhän mä sielläkin joku päivä pistäydy. Siitä sitten kuvia myöhemmin. Oheiset kuvat on lenkiltä yhtenä kauniina, aurinkoisena päivänä. Oli pakko ottaa kamera kerrankin mukaan! (:

Aika perinteikäs talo.
Hieno aita!
Tämmöisestä kojusta myytiin muun muassa omenoita.
Viiniviljelmät tähän vuodenaikaan ei tietty oikein notku marjoja.

2 kommenttia:

 1. Kivan näköistä maisemaa! Laajemmasta kuvasta näyttäisi, että voisi löytyä mukaviakin polkuja lenkkeilyyn/fillarointiin.

  terveiset
  ei niin aurinkoisesta helsingistä/jv

  VastaaPoista
 2. Ihan kivoja maisemia on lenkeillä ollut, mutta ainakaan toistaseks en oo löytäny niitä mukavia polkuja, vaan alusta on ollut asvalttia. Fillarointiinhan se tietty käy ja täällä paljon pyöräillään.
  FYI, jos haluaa mikrosimistä tehdä perussimin vanhanmalliseen kännykkään, se kortti, mistä se mikrosim "revitään", on se adapteri. Ei siihen mitään clasohlsoneita tarvita!

  VastaaPoista

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!