31.12.2014

Koblenz, part II

Kahdeksas viikko Koblenzissa on justiinsa saatu päätökseen. Pääasiassa viimeisen päivityksen jälkeen päivät ja viikot ovat menneet töitä tehdessä ja urheillessa. Eilen tein viimeisen työvuoron lelukaupassa eikä uutta työtä ole tiedossa. Harmi. Työnhaku on aika työlästä puuhaa, mutta toivottavasti jotakin löytyisi.
 

Joulukuun 6. päivänä piti tietysti juhlistaa Suomen itsenäisyyspäivää. Myöhästyin vähän iltakuudesta, mutta kaksi kynttilää tuikkivat ikkunalaudalla. Katsoin myös netin välityksellä Linnan juhlien vastaanottoa. Tuli aika suomalainen olo. (: Samana päivänä täällä vietetään Nikolauksen päivää, jolloin Nikolaus saattaa yön aikana käydä laittamassa suklaata tai muuta herkkua kenkiin. Meilläkin oli Nikolaus käynyt - kämppiksen avittamana. :D En vaan hoksannut ottaa suklaajoulupukista kuvaa ennen kuin pistelin sen suuhuni.


Koblenzin joulutoreilla käväisin useampaankin kertaan, mutta tämä (säälittävä) kuva on oikeastaan ainoa, jonka otin.


Kölniin tein päivän reissun, kun piti päästä Hollisteriin jouluostoksille. Kauppakeskus, jossa Hollister on, sijaitsee noin 10 kilsaa Kölnin keskustasta, joten tämä räpsäisy Kölnistä jäi ainoaksi. Tuomiokirkko on kyllä edelleen vaikuttava ilmestys eikä kuva anna sille mitenkään oikeutta. Jouluostosreissu oli menestyksekäs ja sain käytännössä kaikki ostettua päivän aikana. Pakettikin löysi tiensä Suomeen viikon matkustuksen jälkeen ja juuri ajallaan!


Töissä olen ollut myös aina lauantaisin ja viikon vapaapäivä on ollut tiistaisin. Yhtenä tiistaina kävin kämppiksen kanssa sushi-lounaalla. Sushia ja muuta ruokaa saa syödä tunnin aikana kympin hintaan niin paljon kuin jaksaa, mutta normaalista poiketen ruoka on jo annosteltu lautaselle ja se tulee liukuhihnalta, joka pyörii ravintolan ympäri. Ehkä vaikea ilman parempaa kuvaa selittää, mutta Running Sushiksi sitä sanotaan. Aika monta lautasta tuli tunnissa syötyä. ;-)


Tänä vuonna joulu oli erittäin poikkeuksellinen, sillä ensimmäistä kertaa elämässäni vietin sitä muualla kuin Suomessa. Aatonaattona väsäsin itselleni joulupuuron, sillä aattona piti pinkaista jo niin aikaisin bussille, että en olisi sitä silloin ehtinyt tekemään. Päällä tietysti kanelia ja sokeria, janojuomana maitoa! Aattoaamuna katselin vielä Lumiukon ennen kuin matkasin Baden-Badeniin, jossa pääsin tutustumaan saksalaiseen jouluun kämppikseni perheen parissa. Päivä oli todella mukava ja murrettakin onnistuin jonkinlaisella menestyksellä ymmärtämään. Alla pari kuvaa Baden-Badenista.Joulupäivänä hyppäsin junaan ja hurautin Karlsruheen, jonne matkasin hyvän ystävän luo viettämään vähän perinteisempää suomalaista joulua. Valitettavasti jo tapanina piti lähteä takaisin Koblenziin töiden takia, pidempäänkin olisi voinut rupatella ja viettää yhdessä aikaa. Tulipahan pitkästä aikaa rakennettua Legoja tuntitolkulla lasten kanssa. Uusi vuosi tuo mukanaan ainakin pari matkaa täällä Saksassa, mutta niistä enemmän ensi kerralla.

 
Hyvää uutta vuotta 2015!

2 kommenttia:

  1. Hyvää Uutta Vuotta sis ❤

    VastaaPoista
  2. Hyvää Uutta Vuotta Paula-tädille!

    VastaaPoista

Hiphei, jätä viesti äänimerkin kuultuasi. *Piiiiiiiiip* Danke für deine Nachricht!